dimarts, 11 de març de 2008

El dia després

La bipolarització ha estat un desastre, preguntem-ho sinó al PNV, a IU ,a Unitat per les Illes i a CiU, sí a CiU també, perquè CiU tampoc s’ha beneficiat de la caiguda d’ERC. Que ERC s’estava equivocant ho veu qualsevol, el problema serà com redreçar el rumb.


Perquè sortir del govern del principat deixaria a ERC fora de l’espai de govern que li serveix per a bastir poder municipal, penseu que ara com ara ERC té més alcaldes que mai des de la segona república, és complicat, i sobretot ho és perquè hi entraria CiU, i possiblement ho faria amb gent que supura odi vers ERC i sense un bri d’autocrítica, i utilitzarien el poder com a revenja vers ERC, la qual cosa encara escardaria més la relació entre els catalanistes, si és que no ho està prou.

Al cap i a la fi el problema ni el té ERC, ni CiU, el problema el té el país, i només es pot redreçar amb una pacte catalanista a mig termini renovant part de la direcció d’ambdós partits, que per cert, qui conegui els partits que no ho esperi, ni a mig, ni a curt termini.

I molt en compte, aquest desgavell amaga un perill molt potent, si a les generals s’accentua el bipartidisme d’aquesta forma tant perillosa, si el nacionalisme queda reclòs a les mal anomenades autonòmiques o municipals, els partits espanyols aprofitaran la conjuntura per buidar encara més de competències els ajuntaments i les comunitats autònomes, anem molt en compte.