divendres, 18 d’abril de 2008

100 anys d'estelada

El Col·lectiu 1707 vol adherir-se —i celebrar la iniciativa— a la commemoració del centenari del naixement de l’estelada: 100 anys d’estelada.

L’estelada és una bandera de combat, no ens enganyem, per a la pau ja en teníem prou amb les quatre barres, i aquest fet és fonamental per entendre la seua vigència i la seua raó de ser. Cal reivindicar-la com el que és: un element simbòlic que identifica el projecte polític, nascut a primers del segle passat, de recuperació de les llibertats de Catalunya —i per extensió de la totalitat del territori dels Països Catalans.

Sota l’estelada, doncs, s’hi aixopluguen cent anys d’independentisme. Però més enllà de la força històrica aquest fet porta implícit, actualment, l’estelada és el referent bàsic per demostrar al món que Catalunya no està satisfeta amb la regionalització autonomista a què la té subjugada Espanya. Quan s’enarbora una estelada i algú a l’altra punta del món pregunta que significa ajudem a la internacionalització d’un conflicte irresolt a l’Europa occidental que és vanagloria de ser el paradís de les llibertats. L’estelada és la marca que deixa la vergonya a la cara de milers d’europeus, i sobretot espanyols, que s’omplen la boca de mots com llibertat quan parlen del Tibet, però són incapaços de comprendre el dret d’autodeterminació quan el tenen al costat de casa.

A més ,l’estelada és unitat. On voleia una Estelada sabem que hi ha un sobiranista, de dretes? D’esquerres? De centre? Comunista? Liberal?... No importa, hi ha un independentista! L’estelada ens uneix a tots, per damunt de matisos inútils, i la unió del sobiranisme és la força bàsica i fonamental per caminar cap a l’objectiu que el seu estel de la llibertat ens marca.

L’estelada té els colors vermell i groc de 1000 anys d’història del nostre país, però sobretot té els colors del futur: un estel blanc sobre el fons blau de la bandera d’Europa.

100 anys d´estelada